Hallo , lees meer over hoe deze ijsbeer in Nederland verzeild is geraakt
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
CLS - Creative Lighting Solutions | Online versie.
 
Projecten
Een ijsbeer in Nederland?!

Florentijn Hofman, bekend van grote en opvallende kunstwerken, zoals de enorme drijvende badeenden, heeft begin juli een nieuw kunstwerk geïntroduceerd: de pissende ijsbeer. De 6 meter hoge ijsbeer staat in het centrum van Amersfoort en is een onderdeel van de ‘Kunst en Zoo’ tentoonstelling van Museum Flehite, om te vieren dat Dierenpark Amersfoort 75 jaar bestaat.

"De leefomgeving van de ijsbeer slinkt door de opwarming van de aarde. De ijsbeer heeft zijn leefomgeving verlaten en is aan wal gestapt in Amersfoort. Het beest gedraagt zich net zo asociaal als de mensheid". Dat is de boodschap die de kunstenaar over wil brengen.

De ijsbeer valt overdag op door zijn grootte, in het donker door de verlichting. Hiervoor hebben de light designers gekozen voor de CLS Revo Serie. Uit deze uitgebreide IP67 gecertificeerde armaturen serie hebben ze gekozen voor de CLS Revo Compact Basic en de CLS Revo Basic. Beiden in zowel een 3000K LED kleur, als een 4000K LED kleur. Met deze kleuren kon de ijsbeer in koud wit licht gezet worden en de pisstraal duidelijk geel verlicht worden, om de boodschap van de kunstenaar te versterken.
 

 

Ook hebben ze gekozen voor het Casambi besturingssysteem, waarmee de verlichting gemakkelijk was in te regelen. Deze combinatie, de eigenschappen van de armaturen en het besturingssysteem maakt dit de perfecte oplossing om het kunstwerk s ‘nachts te verlichten.

Buro Lichtontwerpers is ingeschakeld voor dit lichtontwerp, zij hebben ervoor gezorgd dat dit kunstwerk prachtig verlicht is.

Wilt u meer weten over dit interessante project en de boodschap van de kunstenaar? Lees dan verder:






 
Product
Revo IP67 Series

De Revo Series is een uitgebreide IP67 gecertificeerde armaturen reeks. Typische applicaties voor deze serie zijn het verlichten van gevels, tuinen, parken, (kunst) objecten, accentverlichting en andere diverse mogelijkheden waarbij een compact armatuur met een verrassend hoge lichtopbrengst gewenst is.

De Revo Micro, Revo Compact Basic en Revo Basic maken ook deel uit van deze serie. De behuizing van deze armaturen wordt CNC-gefreesd uit massief aluminium en alle onderdelen in het armatuur zijn gemakkelijk te vervangen door het modulaire ontwerp, waardoor het een duurzaam armatuur is met een lange levensduur.
De Revo Serie bestaat totaal uit 5 verschillende varianten. Naast de bovengenoemde compactere armaturen bestaat de serie uit de Revo XL en Revo XXL. Voor alle armaturen geldt dat ze configureerbaar zijn in meer dan 800 varianten, waardoor er altijd een passende Revo is voor uw project. 

Meer lezen over de Revo Micro? Lees dan hieronder over een privé tuin op Ibiza.

Wilt u meer te weten komen over alle andere mogelijkheden van de Revo Series? Lees dan verder op onze site:


 



Projecten
Genieten op Ibiza

Verlichting in de tuin is datgene dat ’s avonds de beleving versterkt. Het is dan ook van groot belang dat er goed gekeken wordt naar een passende verlichtingsoplossing. Zo ook voor deze prachtige tuin op Ibiza, het eiland van de witte stranden, het drukke nachtleven en de prachtige villa’s. De eigenaar van deze villa heeft na eerdere positieve ervaringen met het toepassen van CLS armaturen in projecten in Nederland besloten om in zijn tuin op Ibiza ook CLS armaturen te plaatsen.

Hij heeft gekozen voor de volledig water en stofdichte IP67 gecertificeerde Revo Serie. Door de extreme weersomstandigheden op het eiland, ruim 300 dagen felle zon, afgewisseld met hevige regenbuien, is een kwaliteitsarmatuur van groot belang. De grote hoeveelheid UV straling, in combinatie met de hoge vochtigheidsgraad, kan armaturen namelijk snel laten corroderen.

De CLS Revo Serie is van bijzonder hoge kwaliteit en draagt zorg voor jarenlang gebruiksplezier, ook in de meest extreme weersomstandigheden. Er is gekozen voor het Revo Micro armatuur uit de Revo Serie, met een zwarte coating voor een subtiele plaatsing in de tuin. Daarnaast is er gekozen voor een warm witte 2700K LED kleur, om diverse elementen sfeervol te verlichten. 
 

 

Daarnaast past de Revo Micro perfect op een locatie als deze, omdat deze uitgevoerd is met een Gore-Tex membraan in de wartel, waardoor condensvorming geminimaliseerd wordt. Ook zijn alle onderdelen van dit armatuur individueel eenvoudig verwisselbaar, waardoor het beschikbaar is in meer dan 200 mogelijke configuraties. Het armatuur is derhalve een solide langetermijninvestering.

Meer lezen over tuin en park verlichtingsoplossingen?

Lees dan verder op onze site:


 
Met vriendelijke groet,

Het CLS team
Ontwerp & fabricage van LED verlichting in Nederland sinds 2002
website | aanmelden | afmelden | privacy notice
f in t