Hallo , lees nu meer over de toepassing van CLS armaturen in PHIVE, een Australisch icoon
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
CLS - Creative Lighting Solutions | Online versie.
 
Projecten
Australisch icoon

PHIVE is een architectonisch icoon, met een gedurfd ontwerp van de bekroonde Franse architect Manuelle Gautrand, in samenwerking met de Australische architectenbureaus Lacoste + Stevenson en DesignInc. Met een grote bibliotheek, flexibele gemeenschaps- en bedrijfsruimtes, en creatieve ruimtes voor diverse toepassingen kan iedereen hier terecht. Daarnaast worden er verschillende evenementen en tentoonstellingen georganiseerd. Ook is er een klantcontactcentrum en bezoekersservice, een café waar gedineerd en afgehaald kan worden en heeft de gemeenteraad hier ook hun ruimten.  

De verlichting moest dit iconische gebouw versterken. De punten in het ontwerp maakten dat er met licht iets unieks gecreëerd kan worden. Om het effect te bereiken wat de architecten voor ogen hadden zijn ze op zoek gegaan naar een RGBW armatuur dat zo min mogelijk inbreuk maakte op het ontwerp van het gebouw zelf en naadloos op zou gaan in de omgeving.  

Lichtontwerpbureau Ramus heeft Xenian om hulp gevraagd in hun zoektocht naar de beste lichtoplossing. CLS heeft met haar Australische partner meegekeken naar de mogelijkheden voor dit project. De architect had de voorkeur om binnen en buiten dezelfde armaturen toe te passen en daarom is er gekozen voor de Revo Serie. Deze past hier perfect door de IP67 classificatie en de verschillende configuratie mogelijkheden.

Wij vinden het resultaat prachtig geworden. Meer lezen over de keuze voor de Revo, wat er mogelijk is met de armaturen en het resultaat van de RGBW-armaturen zien? Lees dan verder:



 

Foto: Brett Boardman Photography

Foto's: Sara Vita Photography




 
Product
Revo ColourFlow & Tunable White

De Revo ColourFlow & Tunable White geeft u alles wat nodig is om sferen te creëren. Dit armatuur kan draadloos worden aangestuurd en is verkrijgbaar met RGBW, RGBA, AWB en Tunable White LED modules.

Alle onderdelen zijn individueel eenvoudig verwisselbaar. Het armatuur is daarom een solide langetermijninvestering.

Meer lezen over de toepassingen en mogelijkheden van de Revo ColourFlow & Tunable White?





Projecten
Verzet jezelf!

Verzetsmuseum Amsterdam houdt de herinnering levend aan een periode van dictatuur, oorlog, vervolging en verzet in Nederland en de voormalige koloniën tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op vrijdag 2 december 2022 is het museum feestelijk heropend. Nu wordt de Tweede Wereldoorlog meer genuanceerd gepresenteerd dan voorheen in het Verzetsmuseum. De sfeer in de expositieruimtes is ruimtelijker en gemoderniseerd door kunstzinnige installaties met wisselende, spannende materiaalkeuzes en interactieve tentoonstellingsonderdelen.
Liesbeth van der Horst, directeur Verzetsmuseum Amsterdam:
“Het was tijd om de presentatie, zowel uiterlijk als inhoudelijk, te vertalen naar het heden. We hebben pakkende verhalen verwerkt van mensen die de oorlog op zeer uiteenlopende manieren hebben ervaren. Al deze intense belevenissen vertellen met elkaar onze gezamenlijke geschiedenis op een nieuwe manier.”

Foto's: Mike Bink Fotografie
 
Het duo HeinzLoopstra heeft het nieuwe lichtontwerp gemaakt en de volgende CLS track armaturen toegepast:
  • Jade ColourFlow (RGBW)
  • Jade Zoom 
  • Focus GIII 
  • Focus Micro
Een bezoek aan het Verzetsmuseum is ook nu weer na de vernieuwing, een pure beleving, dicht op de huid van de geschiedenis. 

Meer lezen over hoe HeinzLoopstra dit project is begonnen, waar de uitdagingen zaten en wat ze van het resultaat vinden? Lees dan verder:





Product
Jade Zoom

De Jade Zoom is een veelzijdig en krachtig LED  armatuur. Met een zoombereik van 9° tot 58° (Bridgelux) of 11° tot 67° (Xicato) is hij ideaal voor museum- of galerieverlichting.

Het geavanceerde optische systeem zorgt voor een gelijkmatige lichtkwaliteit, terwijl de keuze aan LED-lichtbronnen een perfecte afstemming op het verlichtingsplan mogelijk maakt.

Lees meer over de mogelijke configuraties en de vele accessoires voor dit armatuur:


 
 

Met vriendelijke groet,

Het CLS team
Ontwerp & fabricage van LED verlichting in Nederland sinds 2002
website | aanmelden | afmelden | privacy notice
f in t